Ιστορικό

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών & Αμαξών ιδρύθηκε το 1949 και είναι ο μοναδικός κατασκευαστικός Σύνδεσμος στο χώρο του Παιχνιδιού, των Βρεφικών και Εποχιακών Ειδών.

Μέλη του είναι επιχειρήσεις του κλάδου οι οποίες καλύπτουν σχεδόν το σύνολο της ελληνικής παραγωγής και εισαγωγής παιχνιδιών, βρεφικών, χριστουγεννιάτικων και αποκριάτικων ειδών.

Το ευρύ φάσμα των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου εξασφαλίζει στα μέλη του έγκυρη ενημέρωση και πληροφόρηση για εθνικά και διεθνή θέματα του κλάδου.

Ο Σύνδεσμός μας πάντα με ευθύνη και σεβασμό απέναντι στους λιλιπούτειους καταναλωτές και τους γονείς τους φροντίζει για τη διάθεση στην αγορά προϊόντων που πληρούν τις προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Ο Σύνδεσμος έχει αγωνιστεί με κάθε τρόπο και μέσο ορθώνοντας άποψη και λόγο για την ασφάλεια της ψυχικής και της σωματικής υγείας των παιδιών. Συνεργάζεται στενά με όλους τους αρμόδιους φορείς όπως η Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου του Υπουργείου Ανάπτυξης, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, το Γενικό Χημείο του Κράτους, ο ΕΛΟΤ, η ΕΒΕΤΑΜ κ.α.

Κορυφαία εκδήλωση του Συνδέσμου είναι η διοργάνωση της Ετήσιας Εμπορικής Έκθεσης «Το Παιδί & Το Παιχνίδι» η οποία αποτελεί θεσμό εδώ και 40 χρόνια. Με μεγάλη επιτυχία ενισχύονται κάθε χρόνο οι εποικοδομητικές συνεργασίες ανάμεσα στις εμπορικές επιχειρήσεις και τις παραγωγικές και εισαγωγικές μονάδες του κλάδου.

Ο Σύνδεσμός μας επίσης εκδίδει το κλαδικό περιοδικό «Παιχνίδι & Πωλήσεις» το οποίο απευθύνεται στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του παιχνιδιού, των βρεφικών και εποχιακών ειδών και έχει σαν γνώμονα την παροχή πληροφόρησης για θέματα που αφορούν στη διεθνή αγορά, στα νέα προϊόντα, στις εμπορικές εκθέσεις, στις ελληνικές ειδήσεις, στις δράσεις του Συνδέσμου κ.α.

Στη μακρόχρονη πορεία του ο Σύνδεσμος έχει να επιδείξει ένα ουσιαστικό έργο κοινωνικού χαρακτήρα. Συμμετέχει ενεργά σε επιτροπές, διοργανώνει ημερίδες και συνέδρια, στηρίζει την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων, ενημερώνει βιοτέχνες, εισαγωγείς και εμπόρους, συνεισφέρει με φιλανθρωπικές κινήσεις και πάνω από όλα προβάλει και προωθεί το ελληνικό παιχνίδι.